top of page
nainen laiturilla - lauttasaari

Laiturin turvaohjeet

Tutustu turvaohjeisiin ennen uintia, jotta voimme taata mukavan ja turvallisen kokemuksen jokaiselle jäsenelle. Muistathan, että pukutilat ja ranneke sulkeutuvat automaattisesti klo 22 - ethän jää ulos. Kännykkä kannattaa ottaa mukaan.

Jäsenyys on henkilökohtainen

Uintipaikkaa saavat käyttää vain jäsenet ja jäsenyys on henkilökohtainen

Näytä avainranneke

Jokainen jäsen näyttää avainranneketta tullessaan sisälle pukutiloihin tai mennessään laiturille

Ethän jää lukkojen taakse

Pukuhuone on auki klo 6-22. Ovet ja rannekke lukkiutuvat automaattisesti tasan klo 22, joten ethän jää vahingossa ulkopuolelle.

Uinti omalla vastuulla

Jokainen ui omalla vastuulla (yhdistys ei vakuuta jäseniään)

Käytä uimapukua

Uimapuvun käyttö on pakollinen

Sulje laiturin ovi

Laiturin ovi tulee sulkea lähtiessä, jotta ulkopuoliset eivät pääse laiturille

Älä hyppää tai sukella

Hyppääminen ja sukeltaminen ovat kielletty

Ei lemmikkejä

Laiturille ei tuoda lemmikkejä

Vältä laiturilla syömistä

Vältetään laiturilla syömistä, jotta ei houkutella eri eläinlajeja paikalle.

Hätätilanteessa soita 112

Jos ihmishenkiä vaarassa soita 112 

Laiturin osoite

Humaus ry, Helsinki, Lauttasaari Veijarivuoren puisto, Itälahti
 

Yhdistyksen säännöt

Tutustu yhdistyksen sääntöihin, jotka ohjaavat toimintaamme ja luovat selkeät puitteet jäsenillemme. Säännöt auttavat ylläpitämään turvallisen ja miellyttävän ympäristön kaikille. Tutustu turvaohjeisiin täällä

1. Yhdistyksen nimi

Yhdistyksen nimi on Humaus ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistys on perustettu 25.2.1957.

2. Yhdistyksen tarkoitus

Yhdistys pyrkii edistämään jäsentensä talviuintiharrastusta ja terveitä elämäntapoja sekä edistämään talviuintiharrastuksen tunnetuksi tekemistä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys pitää Helsingin kaupungilta vuokraamansa uimalarakennuksen siistinä ja lämpimänä ja varustaa sen tarpeellisiksi katsomillaan laitteilla. Laituripohja kuuluu kaupungille, mutta yhdistys huolehtii muutoin sen kunnosta. Avannon auki pitäminen on yhdistyksen tehtävä. Lisäksi yhdistys hankkii tarvittavia välineitä yhdistyksen käyttöön.

3. Jäsenet

Yhdistykseen voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen säännöt. 80 vuotta täyttänyt ja lisäksi 20 vuotta seuran jäsenenä ollut henkilö vapautetaan jäsenmaksun maksamisesta. 

Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.

4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen 

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. 

Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai ei muuten ole noudattanut yhdistyksen sääntöjä. Jäsen, joka haittaa huomattavasti yhdistyksen toimintaa voidaan hallituksen päätöksellä erottaa yhdistyksen jäsenyydestä.

5. Liittymis- ja jäsenmaksu 

Jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous.

6. Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa vuosikokouksessa valittu hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja kahdeksi vuodeksi kerrallaan valitut kuusi(6) muuta varsinaista jäsentä sekä kaksi (2) varajäsentä, joista puolet on kunakin vuonna erovuorossa. Heidät voidaan myös valita uudelleen. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin ja rahastonhoitajan. Eri toimia voidaan yhdistää. 

Hallituksen velvollisuutena on valvoa seuran toimintaa, pitää jäsenluetteloa, hoitaa taloutta ja vastata varojen oikeasta käytöstä. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään
puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. 

 

Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.

8. Tilikausi ja tilintarkastus  

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. 

 

Tilinpäätös ja tarvittavat asiakirjat sekä hallituksen laatima vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta. Tilintarkastajien tulee antaa
lausuntonsa hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.

9. Yhdistyksen kokoukset 

Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä tammi-huhtikuussa. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen 

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta uimalan ilmoitustaululla tai yhdistyksen kotipaikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun
hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii.

11. Vuosikokous 

  1. kokouksen avaus 

  2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 

  3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 

  4. hyväksytään kokouksen työjärjestys 

  5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto 

  6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille 

  7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus 

  8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut erovuoroiset jäsenet kahdeksi vuodeksi 

  9. valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat 

  10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat. Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta, jotta asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. 

12. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen 

Yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamista koskeva päätös on tehtävä kahdessa vähintään kahden viikon välein pidettävässä yhdistyksen kokouksessa. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Päätös tulee voimaan, jos kummassakin kokouksessa muuttamista on kannattanut vähintään 2/3 osaa kokouksessa edustetuista äänimääristä. 

 

Yhdistyksen purkautuessa, jäljellä olevat varat on luovutettava Itämeren suojelua edistävään säätiöön tai ympäristön suojeluun purkamisesta päättävän viimeisen kokouksen määräämällä tavalla. Kaikessa yhdistyksen toiminnassa on noudatettava yhdistyslain määräyksiä. 
Tiedot on tulostettu koneellisesti yhdistysrekisterijärjestelmästä. Patentti- ja rekisterihallituksen paperille tulostettuna asiakirja on alkuperäinen ilman allekirjoitusta.

Patentti- ja rekisterihallitus

Yhdistysasiat
Arkadiankatu 6A
PL 1190 00101 Helsinki
Puh. 09 6939 5274 faksi 09 6939 5271.

bottom of page